031-333 33 93

info @ webstr.se

SEO Göteborg

Få fler kunder via Google med hjälp av sökmotoroptimering i Göteborg

Vill du få en kostnadsfri analys?

Genom att fylla i dina kontaktuppgifter,
samtycker du till vår Integritetspolicy

Play Video
Vad tycker våra kunder om oss?

“Rekommenderar Webstr varmt då vi testat flera SEO Företag. De är en SEO byrå med fantastiskt kommunikation, snabba resultat och de levererar alltid.”

NORA AZAI

Marknadschef Götaklinik

Resultat av vår sökmotoroptimering

Från 22 besökare till över 6 000 besökare per månad

Varför välja Webstr som SEO byrå i Göteborg?

Kundrecensioner om Webstr webbyrå Göteborg

Jag är inte en höjdare på att lämna recensioner, men känner att jag måste dela med mig av vår fantastiska upplevelse med Webstr! Vi är evigt tacksamma till Webstr för allt hårt arbete, service, återkoppling och minst sagt fantastiska resultat! Efter flera olika samarbeten med olika byråer, har vi äntligen hittat hem och det känns fantastiskt!
Nora Ängberg
Nora Ängberg
2021-05-19
Superbra service och arbete! Vi fick hjälp med SEO och såg signifikanta resultat efter bara 3 månader. Rekommenderar starkt Webstr till alla som vill synas mer och klättra bland sökresultaten.
Elias
Elias
2021-04-29
Underbar service, rekommenderar varmt!!
NH A.
NH A.
2020-08-31
Superbra service och resultat. Helt klart värd varenda krona!
Jesper Lundborg
Jesper Lundborg
2020-06-01
En mycket kompetent webbyrå som har hjälpt mig väldigt mycket med mitt företag. Har haft dåliga erfarenheter förr av byråer men denna gången känns det som en fullträff! Rekommenderas av mig.
Peter Malm
Peter Malm
2020-03-31
Webstr hjälpte mig med annonsering och tack vare deras hjälp har jag fått mycket fler kunder att hitta mig! Rekommenderar starkt.
Stephanie Grahn
Stephanie Grahn
2020-03-31
bra service, proffsig & kompetent personal. stort tack för er hjälp!! rekommenderas varmt!
peter skogskvist
peter skogskvist
2020-03-26
Grym personal som hjälpte mig sparka igång mitt företag på bästa sätt! Stort tack för klockren service!
gunilla andersson
gunilla andersson
2020-03-05

Frågor och svar om sökmotoroptimering i Göteborg

För företag som tänker långsiktigt är sökmotoroptimering den mest lönsamma digitala strategi. Medan betalda annonseringsformer som Google annonsering och Facebook annonsering kan ge snabba resultat, är det i det långa loppet mycket mer gynsamt med sökoptimering.

Webstrs sökmotorkonsulter har hjälpt våra kunder att öka sin omsättning genom att förbättra deras sökoptimering. Hos Webstr är kundens bästa det viktigaste och våra konsulter arbetar hårt för att hjälpa dig att nå bra resultat med din digitala marknadsföring. Vill du veta mer om vad en sökmotorkonsult gör?

 

SEO är förkortningen för “Sökmotoroptimering”. En sökmotor är en tjänst som exempelvis Google, där användare kan få svar på sina frågor. “Optimering” innebär att man förbättrar en webbplats genom att inkludera relevanta nyckelord, göra den lättläst och enkel att förstå. Sökmotoroptimering är viktigt för att göra en webbplats lätt att hitta och synlig för användare. Det finns en hel vetenskap bakom SEO och det kan även kallas “sökoptimering” eller “sökordsoptimering”.

Om du vill läsa mer om detta klicka här: 

Sökmotoroptimering

Webstrs SEO Specialister börjar arbetet med sökmotoroptimering genom en omfattande analys som inkluderar sökordsanalys, marknadsanalys, konkurrensanalys och sökmotoranalys. Detta görs för att samla in så mycket data som möjligt om din webbplats och din verksamhet innan vi går vidare till nästa steg. Analysen fortsätter även under avtalstiden för att kontinuerligt hitta nya förbättringsmöjligheter.

Efter en SEO-analys, såsom sökordsanalys, sökvolymsanalys och trafikpotentialsanalys, sorteras all ny data efter företagets verksamhet och målsidors relevans. Analysen är en av de viktigaste stegen i arbetet med sökmotoroptimering.

Läs mer om SEO analys här: SEO Analys

Efter genomförandet av en SEO-analys är det nästa steget att implementera data på hemsidan. Detta kallas On Page SEO. On Page SEO är beroende av data från SEO-analysen. Redan nu sorteras sökorden efter vilka undersidor de bör tillhöra.

Läs mer om On Page SEO här: On Page SEO

Som exempel, om vi har en e-handel som säljer kläder med adressen coolastekladbutiken.se, finns det en särskild URL för herrkläder, coolastekladbutiken.se/herrkläder. Där ska alla sökord som associeras med herrkläder finnas med i den gruppkategorin. Vi väljer sökordet “herrkläder” som vårt nyckelord. Då ska det nyckelordet finnas med i SEO-titel, metabeskrivning, H-taggar som H1, H2, H3 samt i brödtexten, och om möjligt även i alt-taggar för bilder som används på sidan.

En aspekt av teknisk SEO är att se till att hemsidan är lättnavigerad och lätt att indexera för sökmotorerna. Detta kan innebära att man arbetar med saker som sitemaps och robots.txt-filer för att underlätta sökmotorers indexering av webbplatsen. Teknisk SEO handlar också om att se till att webbplatsen är mobilvänlig och uppfyller de tekniska kraven för att ranka högt i sökningar.

Läs mer on Teknisk SEO här: Teknisk SEO

Sökmotorer som Google använder sig av olika faktorer för att identifiera styrkan hos en webbplats. Utöver On page SEO, är det viktigt att webbplatsen får länkar till sig. Detta signalerar till sökmotorerna att webbplatsen är populär eftersom många skriver om den och refererar till den. Detta kan öka webbplatsens värde i sökresultaten och därmed öka dess rankningspositioner.

Här kan du läsa mer on länkstrategi: länkstrategi

Pris på sökmotoroptimering skiljer sig enormt från bransch till bransch. Till exempel om du är en skräddare i en liten ort kan du få hjälp med SEO för en mindre summa per månad. Men om du vill ranka upp en webbplats som ska konkurrera med stora aktörer där konkurrensen är hög, ökar kostnaden markant. Det beror också på om du vill påskynda din rankning med större paket. Som alla företagare vet ju fortare du får resultat med din sökordsoptimering desto snabbare når du bra ROI (Return of investment). Därför är det alltid enklast att höra av sig till oss för en kostnadsfri konsultation. Då går vi igenom med dig vilka förutsättningar som krävs och vi kommer att kunna bättre estimera hur arbetet ska läggas upp. Då kan vi ge dig rätt pris. 

Så svaret på prisfrågan kan besvaras med två frågor.

  1. Hur mycket satsar dina konkurrenter på sökmotoroptimering?  
  2. Hur snabbt vill du se resultat?

Priset för sökmotoroptimering varierar mycket beroende på branschen. Till exempel, om du är en liten skräddare i en liten ort kan du få hjälp med SEO för en lägre kostnad jämfört med en webbplats som konkurrerar med stora aktörer i en bransch med hög konkurrens. Det beror också på om du vill öka din ranking snabbt med större paket. Som alla företagare vet, ju snabbare du får resultat med din sökmotoroptimering, desto snabbare når du en bra avkastning på investeringen (ROI). Därför är det alltid bäst att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Då går vi igenom dina förutsättningar och kan bättre estimera hur arbetet ska läggas upp, vilket ger dig ett rättvist pris. Så svaret på frågan om priset kan besvaras med två frågor:

  1. Hur mycket satsar dina konkurrenter på sökmotoroptimering?
  2. Hur snabbt vill du se resultat?

Om du som kund redan har kopplat till mätverktygen som Google erbjuder gratis, så som Google Analytics eller Google Search Console så behöver du bjuda in oss som administratörer. Har du inte redan länkat din webbplats med hjälp av dessa verktyg så hjälper vi till att göra det åt dig, utan extra avgifter. Vi på Webstr webbyrå är måna om att allt sker snabbt och smidigt vid starten. 

Så fort vi har ett signerat avtal sätter vi igång med arbetet. Vi räknar med att SEO Analys bör vara klart inom 2 veckor. Ibland ännu snabbare. 

Även om arbetet med sökordsoptimering är långsiktigt så kan du redan efter ett par månader se att dina rankningspositioner börjar klättra uppåt. Fullt resultat (rankningposition mellan 1-5) tar oftast längre tid (6-12 månader) att uppnå beroende på bransch och omfattningen av det paket som du väljer. 

Uppföljning av arbetet med optimering sker genom rapportering som visar arbetets utveckling. Uppföljningsmöten sker också via fysiska möten, video-möten eller telefon.

Sveriges Bästa SEO Byrå är rak och uppriktig mot sina kunder, ett SEO företag som är redo att göra det lilla extra. Oavsett storlek på paket som kunden väljer, bör den som är bäst på SEO alltid vilja visa bra resultat för sina kunder. Oavsett vilken webbyrå, SEO-byrå eller digitalmarknadsföringsbyrå som SEO experten arbetar på.

Vi har kontor i Göteborg och i Kungsbacka, men vi erbjuder våra tjänster till hela Sverige eftersom vi arbetar digitalt och kan uppnå lika bra resultat utan att vara geografiskt begränsade. 

 

SEO Göteborg med Webstr

Kontakta oss idag för en kostandsfri analys

Sökmotoroptimering i Göteborg

Webstr är en webbyrå som erbjuder företag i Göteborg

SEO Göteborg

Marknadsföring med Sökoptimering

Bra Google optimering skapar bra affärer för företag i Göteborg

Det är ett känt faktum att synlighet skapar stora möjligheter för företag både inom traditionell marknadsföring och digital marknadsföring i Göteborg. Det finns olika sätt att nå ut till potentiella kunder genom digital marknadsföring och diverse Google tjänster, men vi anser att den mest långsiktiga investeringen görs via sökmotoroptimering. Förbättra din SEO med hjälp av Webstr som enligt kunder är bland bästa SEO byråer i Göteborg. En webbyrå som gör det lilla extra.

SEO byrå som Ökar omsättning och skapar lönsamhet

SEO anses vara den mest långsiktigt lönsamma strategin inom digital marknadsföring Göteborg

Vare sig ditt företag är i behov av en SEO specialist och SEO konsult, befinner sig i ett tidigt skede för arbete med SEO och uppbyggnad för er hemsida eller helt enkelt behöver förbättra befintligt arbete så står våra dörrar öppna. Med stor erfarenhet och ”know how” står Webstr som en av Sveriges främsta SEO byrå redo för ditt nästa uppdrag.

Vad är SEO? SEO är resultatet av en rad olika strategier som sammanställs. Dessa strategier tillsammans bildar ett framgångsrikt SEO-arbete. Sökmotoroptimering (SEO), Sökordsoptimering eller SEO optimering utförs för att din webbplats ska rankas högt hos sökmotorerna på ett naturligt sätt. Det går inte att köpa sig en bra plats i sökresultaten, den måste förtjänas, och detta görs via ett grundligt utförligt SEO jobb på olika sökmotorer. Detta kallas också för organisk optimering och gör det möjligt för er hemsida att synas på Google gratis.  

"Att optimera eller inte optimera"

Sökmotorsoptimering i din stad

Så fungerar Google SEO i Göteborg, vi hjälper dig med vår SEO service

Vad är sökmotoroptimering? SEO står för ”Search Engine Optimization” och beskriver arbetet där målet är att synas högt upp i sökresultaten på ett eller flera utvalda sökord. Men varför skulle du vilja hamna högt upp på sökresultatet?  Att hamna högre upp i sökresultatet skapar bra möjligheter för att öka trafiken till din webbplats. Genom att få fler relevanta besökare till din hemsida eller e-handel ökar även chansen till fler “avslut” eller konvertering som det kallas inom digital marknadsföring

När de mest relevanta sökorden har valts, genom en utförlig konkurrentanalys, består arbetet med sökmotoroptimering huvudsakligen av två saker; ”on-page”- optimering och så kallade backlinks.  On page innebär optimering av allt som sker på webbplatsen medans arbetet med backlinks avser arbetet som sker utanför hemsidan. Detta kan även kallas för Off-Page eller länkstrategi och är en sökmotoroptimering Google uppskattar.

SÖKMOTOROPTIMERING GÖTEBORG
NÅ BÄTTRE UTDELNING SOM RESULTAT

Företag i Göteborg som anammar SEO i tidigt skede får betydligt bättre utdelning

Det är ett faktum att företag som anammar arbetet med sökmotoroptimering också ser ett positivt resultat av detta. Digital marknadsföring utvecklas fortare än vi tror med tanke på uppdateringar som sker regelbundet med Google. Detta gör att SEO-byråer också behöver utveckla sina strategier för att inte hamna efter. Vi på Webstr håller oss ständigt uppdaterade för att kunna ta hand om våra kunder så som de förtjänar.

BÄTTRE sökOPTIMERING med rätt innehåll

Nå långsiktig optimering med rätt innehåll på din webbplats

Hur får man sin hemsida att synas på Google? Hemsidans innehåll är bara en del av framgångsrik SEO. För optimal sökordsoptimering behöver man titta på helheten och hemsidans SEO design. En snyggt och optimalt designad hemsida vägleder besökarna till konvertering, samtidigt som de upplever hög användarvänlighet och snabb prestanda.

  • SEO Hemsida – Välskrivet innehåll som implementerar noggrant utvalda sökord.
  • Content marketing – att marknadsföra värdefullt innehåll från ditt varumärke som visar din expertis och ökar varumärkets trovärdighet.
  • Link-building – att placera ut etiska länkar till din egen hemsida på webbplatser med hög auktoritet.

Alla dessa metoder är delar av en framgångsrik SEO-strategi. 

Kontakta oss

Genom att skicka dina uppgifter till oss samtycker du till vår integritetspolicy.

Webstr SEO Byrå