031-333 33 93

info @ webstr.se

Lokal Sökmotoroptimering

lokal sökmotoroptimering tar dig högre upp än det organiska sökresultatet

Vad är Lokal Sökmotoroptimering och hur fungerar det?

Lokal SEO berör din placering på Google My Business

Strategin för lokal sökmotoroptimering används främst för att ranka lokala företag på Google My Business och Google Maps. Den optimala positionen är att hamna på “THE 3-PACK”. Det vill säga de tre högsta positionerna på lokala sökträffen. Se bild nedan. 

serp

Få en snabb och kostnadsfri analys

analys

Identifiera avanceringsmöjligheter för din verksamhets digitala närvaro

Går det att få bättre ranking på det lokala sökresultatet?

Ja. Det går absolut att förbättra din position på GMB

Detta är möjligt genom flera olika sätt. Ett sätt är genom att förstärka din närvaro på nätet i olika kataloger och registrar. Då ökar du ditt företags styrkesignal hos sökmotorer såsom Google. Att arbeta med lokal SEO blir mer och mer populärt då det är ganska lätt att tjäna pengar på lokala positioner.

Här är det viktigt att information som publiceras på andra kataloger överensstämmer med den information som finns registrerad på din Google My Business sida.

Når jag bättre framgång med bra recensioner?

Positiva reviews (Gula Stjärnor) har betydelse i din rankning

Att få bra reviews på din lokala My Business sida har en betydelse. Många köper recensioner som om det vore godis och detta går att manipulera. Men recensioners betydelse är fortfarande viktiga då detta säger vad andra person tycker om din verksamhet. Detta är inte den största rankningsfatorn som många tror men har fortfarande en påverkan på din slutgiltiga position. 

Lokal SEO gör att du syns för kunder som googlar i närheten av din position

Att synas lokalt är viktigt för ditt företag!

Om du äger en liten frisörsalong utanför stan så kanske det är svårt att ranka högre än de större salongerna som ligger centralt eller som har ett stort namn. Då kan lokal SEO vara till stor hjälp, om en kund i närheten av din salong söker på “frisör”, så kommer de salonger närmast kundens position att dyka upp. Vi på Webstr hjälper ditt företag med lokal SEO så att ditt företag maximerar er lönsamhet.

lokal seo

Kontakta oss

Genom att skicka dina uppgifter till oss samtycker du till vår integritetspolicy.

Webstr SEO Byrå